Vereniging

De Bolswarder Step Vereniging (BSV) is, zoals de naam al doet vermoeden een step vereniging uit Bolsward. De vereniging is in 1986 opgericht, nadat 13 personen het jaar ervoor op steps met wielmaat 12,5” de Friese Elfstedentocht hadden gereden.

 

In de lange geschiedenis was de BSV verantwoordelijk voor de organisatie van meerdere evenementen: estafette en sprint wedstrijden bij dorpsfeesten en de afsluitdijkrace. Een geruime tijd werd alleen de step Elfstedentocht door de BSV georganiseerd. Vanaf 2020 is hier een wijziging in doorgevoerd.

 

Voor het organiseren van de step11stedentocht is Stichting Bolswarder Stepelfsteden opgericht. Hiermee komt de jaarlijkse organisatie van de step11stedentocht met verplichte wielmaat van 12,5” in handen van de stichting. De BSV gaat zich weer toeleggen op het promoten van de stepsport in de breedste zin van het woord. Dat betekent dat alle wielmaten welkom zijn bij de vereniging.

 

Het promoten van de stepsport, op een andere manier dan de step11stedentocht, werd sinds lange tijd in 2013 ondernomen. In dat jaar is er een sponsortocht georganiseerd voor 3FM serious request, de goeden doelactie in december voor het Rode Kruis, die in Leeuwarden was neergestreken. Een 60 tal steppers vertrok uit Bolsward voor dit winters avontuur. Er werd ruim €4000,- bijeen gestept. De 3FM serious request acties kregen in 2017 (Bolsward-Apeldoorn), 2018 (Bolsward-Utrecht) en 2019 (Goes-Groningen) een vervolg.

 

Plannen voor de toekomst zijn het organiseren van toertochten, wedstrijden en deelname aan de Autopedrace Schagen (NH) waar op “meerdere personen” steps wordt gereden.

 

Sinds 2019 beschikt de vereniging over een Nederlandse Autoped Federatie (NAF) gediplomeerde basis stepinstructeur.

 

Steppen is een sport waarbij je gezond en actief bezig kunt zijn. Lijkt het jou leuk om een keer een step uit te proberen? Kom dan een keer gratis meetrainen! Sporten is gezond en steppen zeker, dus daarom worden er stepclinics en proeftrainingen gehouden zodat iedereen kennis kan maken met de stepsport. Iedereen is welkom bij de Bolswarder Step Vereniging en kan een ieder op zijn/haar eigen niveau en met een eigen doelstelling trainen of recreatief steppen.